3D проекция с лазерни ефекти показват картините на Златю Бояджиев

Събитието ще е в рамките на два поредни дни –  12 и 13 октомври от 19:00 до 21:00 ч. пред къщата- музей „Златю Бояджиев“

Екипът на ОИ „Старинен Пловдив” спечели финансиране от Министерство на културата по проект за „Събития за популяризиране на съвременното европейско изкуство в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз”.

В „Годината на европейското културно наследство“, Общинският институт реши да заложи на аудио-визуалните технологии на 21-ви век за представяне на картините на именития български художник Златю Бояджиев и чрез тях по атрактивен начин да бъде почетен българския принос към богатството на европейската култура.

Идеята на проекта е свързана с реализацията на едно своеобразно „преплитане“ на класиката и новите технологии, на идиличния творчески заряд на един знаменит български художник и изразните средства на XXI век.

Чрез този „мост между минало и настояще“ пловдивчани и гостите на града ще имат възможност да присъстват на художествено-музикална 3D проекция с лазерни ефекти по избрани картини от творчеството на Златю Бояджиев.

Събитието ще е в рамките на два поредни дни –  12 и 13 октомври от 19:00 до 21:00 ч. пред къщата- музей „Златю Бояджиев“ (къщата на д-р Стоян Чомаков нa ул. „Съборна“ № 18), където се намира постоянната експозиция на големия български творец.

1 2 3

Подобни статии

Top