“3oto” открива „Камерна сцена Пловдив“

Една млада и многообещаваща формация – “3oto” (Триото) – поставя началото на шестия сезон на “Камерна сцена Пловдив”. Концертът им е на 9 март 2016 г. от 18.00 ч. в Първо студио на Радио Пловдив.

Венко Поромански,  Калин Жечев – клавишни, и Ясен Василев – китари,  се събират в края на 2014 г. “3oto”  впечатлява с многостранния облик на музикантите, проявяващ се от класическата музика и джаза, до поп и рок жанровете на музикалната сцена в България.

„3ото“ формира отворена система от три инструмента, която създава пространство и позволява включване и на други инструменталисти и интересни гости в състава.

„Музиката отразява нашето вътрешно състояние и нашите възприятия. Идеята ни е да правим нещо наистина наше, наистина честно и доколкото е възможно – оригинално и истинско“ – обяснява Венко Поромански.

Още с дебютното си представяне пред публика през 2015 г. привличат вниманието върху себе си. “3oto”  са в усилена подготовка на първия си студиен албум.

Традиционен домакин на концертите на „Камерна сцена Пловдив“ е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.

 

Подобни статии

Top