4-месечно бебе открито мъртво в Белозем

4-месечно бебе бе открито мъртво в дома си в пловдивското село Белозем, съобщиха от полицията. То е намерено в 6 часа сутринта от майка си. По тялото няма следи от насилие, казаха от областната дирекция на МВР.

До вчера 4-месечното момченце на ромското семейство от Белозем било съвсем добре, разказали родителите му пред кмета на селото Иван Тачев. Те се обадили първо на него за смъртта на бебето, а той повикал полицията.

Служителите на реда извършили оглед на място и снели показания от семейството, а след това починалото дете било откарано в Съдебна медицина в Пловдив. До обяд аутопсия не му бе направена, но се очаква това да стане до края на деня. Телцето ще бъде освободено и предадено на родителите утре.

Пред кмета на Белозем родителите разказали, че на 29 май на бебето е била поставена задължителната поливалентна ваксина и след това то не се е разболявало. Според патоанатомите обаче бебето е боледувало често, а в картона му е записано, че е изкарало и бронхопневмония.

Само съдебно-медицинската експертиза ще даде пълна информация за причините за смъртта, посочи дежурният съдебен лекар д-р Марин Балтов. След това експертизата ще бъде изпратена на разследващите органи, тъй като по случая е образувано досъдебно производство.

Момченцето е второ дете в семейството на Райна и Ташко, те имат и друго момче – на 2 години, съобщи още кметът Иван Тачев.

 

 

Подобни статии

Top