4 невероятни факта за Евро 2016

Евро 2016 е футболното събитие на годината и привлича интерес от милиони по цял свят. Най-малко 3 милиона туристи се очакват във Франция за първенството, а над 300 милиона се очакват да следят мачовете всеки ден.

Вижте няколко интересни факта, които със сигурност не знаете за Евро 2016.

Цените на билетите

9000 лева Ви звучи като стойността на околосветско пътешествие, но това е просто цената на един VIP билет за финала на Европейското тази година. В началото на състезанието, билетите са около 276 пъти по-евтини, тоест варират около 50 лева. Но въпреки космическите суми, които трябва да заплатите в момента, за да станете свидетели на мача, в който ще стане ясен носителят на европейската титла, има няколко десетки късметлии, които са успели да се сдобият с билети за 10-ти юли само срещу скромните… 160 лева. Наздраве за тях!

На всеки 4 минути по една пица

Освен това, ако сте решили да си останете вкъщи или прекарвате вечерите си с приятели, е много вероятно да Ви се дояде пица. Според проучване от Шопмиум 65% от европейските фурни ще загреят до червено бълвайки по една пица на всеки четири минути.

ФАКТИ ЗА ЕВРО 2016, КОИТО ЩЕ ВИ ИЗУМЯТ

Всички във фен зоните!

Ако решите да отскочите до Франция, но без билети за срещите, организаторите са се погрижили да не си останете в хотела, а са подготвили десетки фен зони за вас. Те очакват 6,5 милиона поддръжници. Според последните данни от 72,5% от френските фенове, ще пият бира и ще леят студена пот именно в тези невероятни пространства построени с тази цел.

500 лева средно за запълване на албума Panini

И накрая, още един интересен факт за колекционерите на Панини стикери. За да се надявате да извлечете 680 от скъпоценните лепенки, трябва да похарчите средно 500 лева. Това е изчислението, направено от професор по математика в университета в Кардиф. За любителите на известните албуми, обаче това е само незначителна подробност по пътя към увековечаването на поредното първенство.

Източник: sportlive.bg

Подобни статии

Top