4 павилиона и 3 сергии изгоряха на пазара на „Младежка“ (СНИМКИ)

Четири павилиона и три сергии са изгорели снощи след поредния палеж на пазара на ул. „Младежка“. Всички те плащат наем на концесионера на тържището – Атанас Червенков – Райфъла, който бе осъден на първа инстанция през януари на 13 години затвор от Окръжния съд за подбудителство към палежи на колите на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов и към опит за убийство на собственика на пловдивски медицински център Аргир Гяуров.

Осъдиха Райфъла на 13 години затвор

Както DCNEWS вече съобщи, пожарът пламнал около 01.00 ч. снощи, а според търговците, най-вероятно е умишлен. От пожарната също съобщиха, че причините за огнената стихия предстои да бъдат изяснени.

Напълно са изгорели не една, а 4 павилиона, три сергии пред тях също са пострадали. Предполага се, че два от павилионите за плодове и зеленчуци са били залети със запалителна течност и са били подпалени. От тях огънят се прехвърлил върху другите два, които не работели от няколко месеца.

Изгоряла е цялата стока, инвентар и документи на фирмата, както и касовите апарати на един от наемателите, безвъзвратно са увредени и останалите павилиони. От пламъците е пострадало и дървото над изгорелите обекти. Хората предполагат, че пожарът е дело на пиромани.

Миналата седмица на пазара изгоряла и друга сергия, преди нея горяли чадърите на намиращо се в близост заведение, а преди два дни пламнали два автомобила.

Палежите започнали по Гергьовден и продължават. Хората се притесняват и се надяват полицията да намери извършителя.

Подобни статии

Top