4 причини да изтриете повечето от приятелите си във Facebook - DC news

4 причини да изтриете повечето от приятелите си във Facebook

Някои хора разглеждат Facebook като състезание по популярност. Ако имаш повече приятели, значи си по-готин, нали така? Е, може би някога. Сега обаче все повече потребители ограничават контактите си в мрежата и трият „приятели“, които не са им особено близки, пише MakeUseOf.Ето някои от причините за това:

1. Според статистиката на Facebook средният брой приятели, които има един потребител, е 338. Дори обаче броят на приятелите ви в мрежата да е четирицифрен, в нюзфийда си пак ще виждате информация от около 150 човека. Добавете още няколко десетки, с които не общувате често – съученици, състуденти и т.н, и ще получите около 200 – 250. Това, в повечето случаи, са необходимите на един човек контакти.

2. Ограничаването на достъпа на много хора до личните ви данни и преживявания също е нелоша идея. Теоретично Facebook има инструменти, лимитиращи приятелите, които могат да виждат даден пост. Но истината е, че доста малко потребители ги използват. Трябва да се запитате дали искате онзи далечен познат, с когото не сте говорили от години, да следи какво се случва в живота ви.

3. В нюзфийда ви ще има повече място за неща, които са ви наистина интересни. Признайте си – вълнува ли ви в кой ресторант вечеря колегата от по-предишната ви работа? Или глупавото мнение на онзи многознайко по някой въпрос? По-добре не се затормозявайте с излишна информация.

4. Понякога хората са просто досадни. През 2014 г. бе направено проучване на най-неприятните поведения в социалната мрежа. Първите места бяха заети от самохвалство, предложения за участие в игри, постове, които целят само привличане на внимание и прекалено много селфита. Ако всеки път, когато видите пост на даден познат, се изнервяте, то няма никакъв смисъл да го запазвате в приятелите си.

Източник: expert.bg

Подобни статии

Top