4 села в Асеновградско и Нареченски бани са без ток

Четири села в Асеновградско са още без ток и едно без пътна връзка, съобщи кметът Емил Караиванов. Четвърти ден без електричество остава Нареченски бани, без ток са някои райони на Бачково, Леново и Тополово. Проблемът е паднал електропровод, екипи на ЕС работят по възстановяването му.

В Нареченски бани снегът продължава да се разчиства с фадрома. Специализирана техника продължава да разчиства почти двуметровите преспи, за да отвори пътя от село Орешец към Мостово, Бор и Три могили. В момента изолирано остава само село Бор, като до него още не може да се осигури пътна връзка.

Продължава да пропада свлачището по пътя към асеновградския квартал Горни Воден. Засегнатата зона вече надхвърля 8-10 дка. Затова ще се наложи да бъде поискана допълнителна финансова помощ от Междуведомствената комисия към Министерски съвет. Активизирало се е и старо свлачище по пътя към манастира „Св. Кирик и Юлита“.

5 снегорина, 3 пясъкоразпръсквачки и една фадрома почистват Асеновград от снега по четири основни маршрута, съобщи кметът Емил Караиванов. В Горни Воден е използвана верижна техника за разчистването. По 16 часа на ден са работили екипите. 37 чистачки са разчиствали тротоарите и спирките.

Осигурена е топла храна и 4 тона нафта на социалния дом за деца в Нареченски бани. В дома в се още няма ток.

Подобни статии

Top