4 Х П – най-новата пловдивска арт-сцена

Нова арт сцена в Пловдив

Пространство за паратеатрални приключения Пловдив или накратко: 4 по Пе. Така е наречена най-новата арт-сцена, която ще допринесе за още по-богатото лице на града като европейска културна столица.

Оформянето му като културен център беше анонсирано и от инициатора Николай Георгиев, който е и режисьор и създател на Театър „4 по С“. Ще случваме – живото случване е онова, което дава плът и кръв на изкуството.

Всяко ново място и пространство е предизвикателство за нас и колкото и да познаваме Пловдивq градът е предизвикателство с мекотата и деликатността на културата си, казва Николай Георгиев. Режисьорът обясни, че още през 2000 година основават творчески кръг Пловдив, който поставя въпроса за автентична местна култура без намеси и внос отвън.

Театралните ателиета ще бъдат за деца и възрастни. Амбицията на Н.Георгиев е в Пловдив да се поставят основите и на нова театрална трупа, преминала специален курс на обучение и младите хора в града под тепетата да получат един арт-център, който да им позволи да намерят собственото си аз.

Първото представление „Ах, Бродуей, Бродуей“ е на 1 декември от 19 часа в Дома за експериментална драма, бившата Поща в Стария град. В това пространство ще съжителствуват Арт-сцена, Арт-галерия и Арт-клуб.

Подобни статии

Top