4 акта на хранителни магазини в Аджисана след проверки на полицията, НАП и ОДБХ

Осем търговски обекта са проверени вчера от служители на Четвърто РУ, ТДНАП и ОДБХ в Пловдив ​

Поредна специализирана операция за предотвратяване и пресичане на нарушения при търговия, съхранени и доставки на стоки и предлагани услуги бе проведена вчера от служители на пловдивската полиция. Проверките на екипи от Четвърто РУ са извършени съвместно с представители на Териториална дирекция на Национална агенция за приходите и Областна дирекция по безопасност на храните.

Обхванати са  8 търговски обекта на територията на квартал “Аджисан махала” в областния град. За констатирани нередности в четири магазина за хранителни стоки инспекторите по приходите и безопасността на храните са издали актове и протоколи.

В рамките на акцията е осъществен и засилен пътен контрол.

Полицейските служители са проверили 54 лица и 23 МПС. Установени са 12 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 6 акта и 9 глоби с фиш. В 4 случая административно отношение е взето по Закона за българските лични документи, а в 2 – по общинската наредба за спазване на обществения ред.

С полицейска заповед е задържан водач под въздействие на алкохол и упойващи вещества. Образувано е досъдебно производство.

Подобни статии

Top