4 бебета за ЧНГ в УМБАЛ „Св. Георги“.

Първото бебе за годината, родено в АГ клиниката е момиченце

Момиченце е първото бебе, родено в УМБАЛ „Св. Георги“, съобщиха от пресслужбата на лечебното заведение. То е проплакало в 10.45 ч. на 1 януари и е дошло на бял свят при нормално раждане.

Общо 4 бебенца са родени в първия ден на годината. Освен момиченцето, на 1 януари 2020 година за пръв път са проплакали още три момченца, разказаха лекарите от АГ клиниката на Университетска болница на Бабинден.

За Клиниката по акушерство и гинекология днешният Бабинден е традиционен празник, но и тъжна дата.

Точно преди 10 години от този свят внезапно на 68 г. си отиде ръководителят на лечебното звено и на Катедрата по АГ към Медицинския университет проф. д-р Никола Милчев.

„Изключителен човек!  Винаги ще го помним  като невероятен професионалист, обаятелна личност, наш учител и колега“, сподели настоящият ръководител на Клиниката по АГ проф. д-р Екатерина Учикова. Освен нея, възпитаници на проф. Никола Милчев са действащите и в момента в клиниката лекари – проф. д-р Елена Димитракова, д-р Христина Иванчева, д-р Камен Ямаков, д-р Веселин Коларов, д-р Борис Кирезиев.

Проф. Никола Милчев има огромен принос в развитието на клиничното акушерство и гинекология в България. Ръководи Клиниката по АГ на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив от 2002 до 2010 г. и е председател на Българското дружество по акушерство и гинекология. През 2009 г. бе избран за акушер-гинеколог на България и отличен с титлата „Лекар на годината“ на БЛС.

С безгранична всеотдайност и професионализъм проф. д-р Никола Милчев се залавяше с най-тежките случаи, спасявайки живота на много майки и разраждайки хиляди бебета, спомнят си неговите колеги.

Б.р.: Официална информация за броя на бебетата, родени в първите дни на 2021 г. се очаква в близките дни. 

Подобни статии

Top