4 години решетки за бандит, опитал да насили 27-годишна

Опрял в гърлото на жертвата си нож

4 години ще лежи зад решетките бандит, ограбил и опитал да насили 27-годишна чирпанлийка. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд в Пловдив. Върховният касационен съд остави в сила решение на пловдивските апелативни магистрати относно наказание от 4 години лишаване от свобода спрямо 51- годишния А.И. Той е признат за виновен от Старозагорския окръжен съд в извършване на грабеж и опит за блудство с 27-годишната жена.

На 09.09.2017 г. бандитът проследил жената късно през нощта в град Чирпан. Издебнал момент, в който нямало никой  наоколо и я хванал за косата. Опрял нож в тялото й, като  заплашил, че ще я “наръга“, ако вика. След това взел от ръцете й кутийка с бира и двете вафли които носела и се опитал да блудства с нея. Пострадалата  се развикала за помощ. Чули я хора и успели да я спасят.

Според върховните магистрати жалбата на подсъдимия за намаляване на наказанието е неоснователна. Пред Окръжния съд в Стара Загора  той е признал фактите от обвинителния акт и делото се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие. Това означава, че след като се е признал за виновен, той е направил доброволен отказ от гаранциите, които дава състезателния процес.

А.И. е получил наказание от 3 години лишаване от свобода за грабежа и 4 години за опита за блудство. Съдът му е наложил едно общо най-тежко наказание от 4 години, което подсъдимият  ще излежава при първоначален общ режим.

Решението е окончателно.

Top