4-годишно дете е най-малкият заразен с коронавирус за последните два дни в Пловдив

Малчуганът се е заразил от майка си

4-годишно дете е сред заразените с коронавирус  в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация под тепетата. Момченцето е контактно на майка си, която също е заразена с COVID-19. И двамата са на домашно лечение, уточняват от Областна управа.

Най-възрастният пациент е жена на 78 години, хоспитализирана в Инфекциозна клиника на УМБАЛ “Свети Георги“.

„Повечето от случаите не са свързани, пациентите са на различна възраст. В областта няма нови огнища. На предстоящия Медицински щаб в понеделник ще бъде коментирана обезпечеността на болниците, определени за лечение на коронавирус, относно персонал, защитно облекло и предпазни средства. По всякакъв начин се стремим да гарантираме както доброто лечение на пациентите, така и условията на работа и безопасност на медиците в отделенията“, коментира областният управител Дани Каназирева.

Към момента са хоспитализирани 64 лица в отделенията за COVID-19 в болниците в Пловдив и областта, като 7 от тях са приети на лечение през последните 48 часа. Няма интубирани пациенти.

Няма и регистрирани новозаболели медицински лица.

За същия период има един починал пациент – мъж на 74 години с хронични, сърдечни и дихателни проблеми. До момента общо 12 души от област Пловдив са загубили битка с болестта.

Припомняме, че за последните два дни новорегистрираните с коронавирус са общо 40 души – 19 от четвъртък и 21 от сряда.

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 538. От тях в общините: Пловдив – 333, Карлово – 24, Кричим – 22, Хисаря – 4, Родопи – 60, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 21, Раковски – 8, Марица – 12, Асеновград – 22, Брезово – 2, Куклен – 4, Садово – 6, Първомай – 2, Съединение – 1.

Оздравелите пациенти са 129, а на домашно лечение са 329 души.

Подобни статии

Top