4 къщи са изгорели при пожара в Столипиново, били незаконни

Огънят е тръгнал от боклуци, подпалили треви в коритото на Марица

4 къщи са изгорели при пожара в пловдивския квартал Столипиново, научи репортер на DCNEWS от очевидци.

Кметът на „Източен“ Иван Стоянов потвърди, че при пожара са изгорели постройки на ул. „Крайречна“, но допълни, че те били незаконни и били тредвидени  за събаряне. Сред тях бил и незаконен павилион, допълни той, но не уточни колко постройки са били погълнати от пожара.

4 пожарни са гасили огъня, който е бил локализиран, но според Стоянов сухите треви в реката все още тлеели, докато той е бил на място.

Пожар край Столипиново“, огънят тръгнал от запалени треви в Марица

На място са пристигнали и полицаи от Шесто РУ, които са събрали данните на хората, струпали се на улицата.

По думите на Иван Стоянов пострадали от пожара няма, но вероятно наистина в незаконните постройки са живели семейства. Той допълни, че никой не е търсил от него помощ за настаняване в социални жилища.

Стоянов съобщи още, че в началото на седмицата, след връщането си от отпуск, е свикал представители на пожарната, полицията, Чистота и всички отговорни институции, от които зависи овладяването на проблема с незаконните сметища в квартала. По думите му на срещата е било решено да се уведоми кмета Здравко Димитров и да се поискат от бюджета на общината още средства за премахване на незаконните сметища, които се образуват непрекъснато  квартала, тъй като парите, предвидени за това, не достигат.

Предстои да се проведе нова среща в общината по този повод през следващата седмица.

Подобни статии

Top