4 оставки в Борда на директорите на ВМЗ-Сопот поиска министър Петков - DC news

4 оставки в Борда на директорите на ВМЗ-Сопот поиска министър Петков

Той поиска и оставката на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания

Министърът на икономиката Кирил Петков призова да подадат оставка още днес  четирима от общо петимата членове на Борда на директорите на ВМЗ-Сопот. Причина за това е, че след встъпването им в длъжност в края на април досега, са отчетени лоши финансови резултати на предприятието в размер на 6 млн. лв. загуби, съобщиха от Министерството на икономиката.

Това стана ясно след среща във ВМЗ-Сопот на икономическия министър с изпълнителния директор д-р инж. Иван Гецов и синдикалните организации.

“Не може да си позволим толкова важно предприятие, на което разчита целият регион, да губи пари”, добави Петков и уточни, че не иска оставката на инж. Гецов и оценява работата му като добра.

“Призовавам и за оставката на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания. Когато не се справяш добре, трябва да си ходиш. Ако не подаде оставка, ще го уволня”, каза пред журналисти Петков. Той припомни за проблемите с ремонта на язовирите и правителствения комплекс.

Министър Петков се надява новият член на Управителния съвет на ДКК, който беше назначен от него, да бъде избран за изпълнителен директор. Също така подчерта необходимостта от промени в дейността на ДКК.

От своя страна, инж. Гецов каза, че няма да  има забавяне при изплащането на заплатите на работниците във ВМЗ-Сопот и благодари на икономическия министър за съдействието.

Кирил Петков отново коментира двойното си гражданство

При посещението си във ВМЗ министър Петков отново заяви, че се е отказал от канадско гражданство, преди да поеме поста в служебното правителство.

„Първо, искам да благодаря на президента вчера, защото той го каза най-добре. Наистина България ми е в сърцето. Истината е, че аз съм се отказал, преди да съм станал министър. Оттук нататък аз уважавам Конституционния съд, ако те имат някаква друга препоръка, ще се съобразя с нея, но дотогава моята задача е да си вършим работата. Днес сме във ВМЗ. Следобед събираме бизнеса да говорим за COVID-мерките. Имаме работа да вършим“, каза още министър Петков, цитиран от Радио Пловдив.

Снимка: Министерство на икономиката

Подобни статии

Top