40 влюбени двойки ще се венчаят в Пловдив през месеца на любовта

Сватба до сватба през февруари

40 влюбени двойки в Пловдив са избрали месец февруари, за да сключат граждански брак, съобщиха за DCNEWS от ОП “Радостни обреди”.

Въпреки, че февруари е смятан за месец на любовта, хладното време все още е причината двойките да предпочитат да се венчаят през някой от следващите по-топли месеци.

Най-много сватбени ритуали през идния месец ще се състоят както обикновено в Централния обреден дом на ул “Христо Г. Данов”. Обреден дом “Пълдин” в Стария град, който по традиция е предпочитано място за сключване на граждански бракове, все още е затворен.  Това е и причината  бъдещите младоженци да се насочват към Централния дом или към Кръглата зала, която е разположена в непосредствена близост.

За сравнение през първия месец на 2015-та общо 70 двойки са минали под венчило. Пикът на сватбите обикновено е през пролетта, тогава много млади хора избират да сключат брак чрез изнесен ритуал. През 2014-та пък най-много венчавки са отчетени през месец септември – общо 178.

Според суеверията, февруари е един от благоприятните месеци на годината за сватба. Семейството ще живее в щастие и любов, а бракът ще е дълъг.

Подобни статии

Top