40 души в „Южен“ дадени на ЧСИ

40 души от район „Южен“ са дадени на частен съдебен изпълнител заради просрочени задължения към районната администрация. Това са ползватели на гаражи, като някои от тях не са погасявали задълженията си 40 месеца. Това обясни кметът на района Борислав Инчев.

Общите задължения за неплатени такси за гараж са няколко десетки хиляди, като най-високата сума на длъжник е 1 100 лева.

Инчев припомни, че за миналата година в районната хазна са влезли над 55 хиляди лева, събрани от такива длъжници.

Парите, които тези хора дължат за гаражи, ще бъдат търсени от районната администрация. Кметът обясни, че сумите, които частните съдебни изпълнители събират, в някои случаи са по-големи от сумата, която се дължи към района.

Борислав Инчев допълни още, че район „Южен“ има готовност да предостави на гражданите пет паркинга, на които да бъдат дадени места за платено паркиране. Тези паркоместа се намират на улиците: „Околчица“, „Одеса“, „Радовиш“, паркинг до църквата „Света Троица“ и до МБАЛ „Св. Каридад“.

„Това са първите пет, съвсем скоро ще предложим на жителите на район южен поне още три или четири места, на които те, срещу съответното заплащане, ще могат да си паркират колите, но нека бройката на длъжниците не става по-голяма.“, коментира още кметът на района.

Той допълни, че длъжниците се дават на частен съдебен изпълнител след третия месец на просрочено задължение.

Подобни статии

Top