40 заседания за футболно хулиганство, присъдите – стотици часове труд в полза на обществото

След масовия бой по време на футболната среща между „Ботев“ Пловдив и „Левски“

40 дела в открити съдебни заседания разгледаха няколко съдебни състава на пловдивския Районен съд днес, всички те на задържани за хулиганство враждуващи сини фенове по време на вчерашния двубой между футболните отбори на „Ботев“ Пловдив и „Левски“ – за случая четете ТУК!

Решенията на съда са както следва:

На 26 от нарушителите е наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от шестдесет часа и принудителна административна мярка забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от 2 години.

Други трима от нарушителите са с наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и принудителна административна мярка  забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина също за срок от 2 години.

На двама от нарушителите е наложен безвъзмездне труд за срок от 80 часа и забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 2 години и 2 месеца.

На един от нарушителите наказанията са както следва – труд за 100 часа и забрана за посещение на спортни събития за 2 години. 7 от феновете ще се трудят безвъзмездно 100 часа и ще стоят далече от спортни мероприятия за 2 години и 6 месеца. За един принудителният труд е в рамките на 120 часа, а забраната за 2 години и половина.

Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване и протест в срок от 24 часа, считано от постановяването им пред Окръжен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top