400 хил.лв. за пасарелка между Колодрума и търговски център (ВИДЕО)

Пешеходният надлез ще се строи на инженеринг

400 хил. лв. ще струва изграждането на пасарелка над бул. „Менделеев“ в Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Пешеходният надлез ще свързва паркингите на Колодрума и търговския център отсреща, поясни градоначалникът.

Той припомни, че преди време беше обявена обществена поръчка за изграждането на подобна пасарелка, но обявената прогнозна цена от 250 хил. лева смутила представителите на различните организации под тепетата и се наложило процедурата да бъде отменена.

„Дойдоха писма от различни организации, че сумата е нереално занижена. Затова направихме едно по-задълбочено проучване, колко би трябвало да струва пасарелката с металната конструкция и асансьорите и в момента тя се подготвя“, обясни Тотев.

По думите му до края на седмицата поръчката ще бъде пусната в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Засега все още не е определено мястото, където ще бъде изграден надлезът за пешеходци. Причината е, че той ще се строи на инженеринг и проектантският екип ще предложи най-подходящото място за моста. То ще бъде съгласувано и със собствениците на търговския център.

„Целта е да се свържат двата паркинга и хората, които идват на събития на Колодрума, да отидат лесно отсреща“, коментира кметът.

Подобни статии

Top