410 филолози с дипломи от ПУ. Деканът на факултета: Изправете се с книгите срещу стихиите (СНИМКИ)

Тази година фокус на церемонията бе хуманитаристиката като носител на хуманността

Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ връчи дипломите на 410 абсолвенти от Випуск 2019, сред тях, отличниците сред тях са 40. Тази година фокус на церемонията бе хуманитаристиката като носител на хуманността.

При откривнето на форума доц. д-р Елена Гетова, зам.-декан на Филологическия факултет и водещ на промоцията, призова абсолвентите да пазят човешкото лице на хуманитарното знание. Глад за успех, жажда за знания и удовлетвореност от избраната професия пожела зам.-ректорът по учебната дейност на ПУ доц. д-р Мария Стоянова, а деканът на Филологическия факултет доц. д.ф.н. Константин Куцаров призова младите хора да запазят любовта си към филологията и хуманитаристиката, към четенето и въоръжени с книгите да се изправят смело срещу стихиите.

„Само хуманитаристиката пречупва света през своята призма и показва другото му лице. В модерното общество интерпретацията е ключова за личностното развитие на всеки от нас“, сподели в приветствието от името на Випуск 2019 Адела Геворгян, отличник от специалността „Английски език и методика“. Галилеевата клетва произнесе абсолвентът Илия Димитров от „Българска филология“ и познат автор в пловдивската журналистика.

Telus International, големият работодател в оутсорсинг сектора в България, и тази година осигури наградите за отличниците. Популярни песни прозвучаха от хор „Детска китка“.

Подобни статии

Top