42-годишен дилър счупи ръката на полицай

42-годишен карловец ще се изправи пред съда, след като при полицейска проверка бил хванат с амфетамини и счупил ръката на полицай. Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Николай Б.

Повдигнати са му две обвинения – за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение и за причиняване на средна телесна повреда на полицейски орган при изпълнения на служебните му задължения при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият е осъждан общо четири пъти. Излязъл е от затвора през лятото на 2014 г.

Година и половина, на 2 декември 2015 г. Николай се отправил с лек автомобил фолксваген от Карлово към село Васил Левски. Там имал предварително уговорена среща с жена, на която да продаде наркотични вещества.

При влизането в селото полицейски служители от районното управление на МВР-Карлово спрели за проверка автомобила, управляван от обвиняемия. Поискали му документите и разпоредили да слезе от колата. При извършен оглед на автомобила били открити 2,071 грама амфетамини. Те били укрити в купето на автомобила.

Докато се извършвали процесуално-следствени действия, Николай се опитал да глътне наркотиците, въпреки че бил с поставени белезници на ръцете. При намесата на полицейските служители той захапал пръста на единия от тях. Последвало падане на земята, при което му счупил кост на дясната ръка.

Служителите на МВР иззели от обвиняемия наркотичните вещества. Било извършено претърсване в дома му в Карлово, откъдето били иззети още 0,521 грама амфетамини, електронна везна, полиетиленови опаковки и др.

По делото е установено, че и други лица били купували наркотични вещества от обвиняемия, който приемал поръчките по телефона.

Спрямо обвиняемия е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Подобни статии

Top