42 нарушения на пътя при акция на н СПС в Шекера

Арестувани са двама души, обявени за издирване

В рамките на четиричасова  операция в пловдивския квартал „Шекер махала“ екипи на Специализираните полицейски сили са проверили 198 лица и 59 автомобила. Акцията е проведена вчера, а поводът е опазването на обществения ред и безопасността на движението на територията на ОДМВР-Пловдив.

Констатирани са 42 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са издадени 15 акта и 14 глоби  с фиш. Засечен е един неправоспособен водач и 5 – с отнети свидетелства за правоуправление заради неплатени глоби. Други 8 са били с нередовни пътни документи, 3 не са използвали обезопасителни колани, а 6 са нарушили пътните знаци и маркировка.  По 4 са били спрените от движение автомобили и технически неизправните. Без необходимото оборудване са били 5, а един – без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

При проверките е взето административно отношение и за установени 18 нередности по Закона за българските лични документи за самоличност и 6 по общинската Наредба за осигуряване на обществения ред. В Трето РУ са били отведени двама души, обявени за издирване и един за снемане на самоличност.

През изминалите два почивни дни, във времевия период 11.00 ч. – 23.00 ч., патрули на сектор „Специализирани полицейски сили“ са действали и на територията, обслужвана от РУ – Труд и РУ – Стамболийски. Общо са извършени проверки на 137 души и 129 МПС. Установени са 151 нарушения на ЗДвП. Съставени са 92 акта и 32 фиша. Образувани са две бързи производства за шофиране в рамките на наложено административно наказание и едно – под въздействие на алкохол над 1,2 промила, както и четири предварителни проверки за нерегистрирани по надлежния ред МПС. Двама са били задържани с полицейска заповед.

Подобни статии

Top