44 двойки ще си кажат "да" през ноември в Пловдив - DC news

44 двойки ще си кажат „да“ през ноември в Пловдив

Само една сватба на петък 13

44 влюбени двойки са избрали месец ноември, за да се венчаят в Пловдив, съобщиха от ОП „Обредни услуги“. Хладното време и наближаващата зима са причините броят на бъдещите младоженци да е много по-малък, отколкото през летните месеци. Тази година рекордът по брой сключени граждански бракове се постави през месец септември – общо 178 двойки избраха тогава да започнат своята вълшебна приказка заедно.

Най-много сватбени ритуали през идния месец ще се състоят в Централния обреден дом на ул „Христо Г. Данов“. Обреден дом „Пълдин“ в Стария град, който по традиция е предпочитано място за сключване на граждански бракове, в момента е затворен.  По тази причина служителите от „Обредни услуги“ пренасочват бъдещите младоженци към Централния дом или към Кръглата зала, която е разположена в непосредствена близост.

8 влюбени двойки са избрали да си кажат „да“ чрез изнесен ритуал. За сравнение през горещия август те са били 51, а през септември – 44.

Според древно суеверие, ако искате цял живот да плавате по златни реки, то ноември е месецът на вашата сватба. Формулата за щастлив и спокоен семеен живот обаче се основава на взаимните компромиси и малките жестове на внимание.

Подобни статии

Top