45 години чества Факултетът по дентална медицина

01_ФДМ-Пловдив_сграда

Събитията и тържествата, с които се отбелязва 70-годишнината от основаването на Медицинския университет – Пловдив и традицията на висше медицинско образование в Пловдив, се провеждат през цялата 2015 година в структурите на Медицинския университет в града.

Финалният акорд на честванията ще даде Факултетът по дентална медицина, който през тази седмица, 22 – 24 октомври, отбелязва 45 години от основаването си.

Днес от 16.30 часа във Факултета по дентална медицина (бул. Христо Ботев №3) ще бъдат официално открити три зали за фантомно обучение, а от 17.00 часа е Тържественото събрание в най-модерната аудитория „Аула Магна”.

С откриването на трите зали, студентите по дентална медицина ще разполагат с 42 чисто нови места за фантомно обучение.

На тържественото честване Факултетът ще посрещне университетската колегия и стоматологичната общност на Пловдив и региона, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници, както и гости от страната и чужбина. Пред тях ще бъде представено постигнатото и ще се набележат новите перспективите за развитите на обучението по денталната медицина в Пловдив, както и пред стоматологичната наука.

На 23 и 24 октомври в зала „Аула Магна”  ще се състоят юбилейна научна сесия „45 години ФДМ“ и стоматологични демонстрации на участниците от Факултета по дентална медицина – Пловдив.

 

По покана на декана на факултета – проф. д-р Георги Тодоров, като почетен гост ще присъства Пловдивският митрополит Николай, както и деканите на денталните факултети от София и Варна и гост-лектори от Израел, Турция, Македония, Гърция и Великобритания.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top