450 първокурсници посрещна пловдивският Технически университет (ГАЛЕРИЯ)

Зам.-кметът Пламен Панов поздрави студентите за началото на новата академична учебна година

Технически университет в Пловдив откри новата академична 2020/2021 учебна година с тържествена церемония пред централната сграда на висшето учебно. Заради спазването на противоепидемичните мерки на нея присъстваха само първокурсниците, приети да се обучават в степен бакалавър, които тази година са 450. През настоящата учебна година ще се обучават и 120 магистри и 20 докторанти. Тържеството започна с изпълнения на девическа формация „Евмолпея“ с диригент  Алия Хансе. Сред гостите на церемонията бяха заместник областният управител Петър Петров и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Приветствие към първокурсниците поднесе директорът на филиала проф.д-р инж.Въльо Николов. Заместник-кметът Пламен Панов приветства присъстващите от името на кмета на Пловдив Здравко Димитров и пожела една успешна и щастлива нова учебна година. Той поздрави първокурсниците , като се обърна към тях със съвет да следват по пътя си 3 важни неща – постоянство, отдаденост и мотивация. „Това ще бъде основата, която ще ви води напред и ще ви донесе успех в обучението и в реализацията след това“, каза заместник-кметът.

Поздрав към студентите отправи и заместник областния управител Петър Петров. Прочетени бяха и поздравителни адреси от Мария Габриел и от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

Филиалът в Пловдив е създаден през 1986 г. като изнесено звено на Технически Университет – София , 4 години по-късно става самостоятелно юридическо лице.  Днес Филиалът включва в структурата си два факултета – Факултет по електроника и автоматика и Факултет по машиностроене и уредостроене и обучава студенти бакалаври, магистри и докторанти в 19 специалности.

Подобни статии

Top