461 членове от пловдивската АБВ напускат партията

462 напускат АБВ в Пловдив

461 от общо 483-ма членове от пловдивската организация на АБВ са подали заявления за напускане на партията, съобщи председателят на районната организация на АБВ в „Южен“ Христо Барутчиев. Решението си бившите партийни членове взели на събрание преди три дни с мотива, че не искат да са съпричастни към продажната и двойствена политика на лидерите на партията Георги Първанов и Румен Петков.

Всички ние, които се отказваме от членство в АБВ, сме спазили устава на организацията и сме подали по надлежния ред заявления за напускането й. Искаме  да прекратим всички тези инсинуации и твърдения на назначеният от Румен Петков председател на градската организация Валентин Петров, че всички членове в тези списъци вече са се включили в тяхната структура, което е абсолютно невярно, посочи Барутчиев

Напусналите партията са недоволни, че АБВ се е присъединила към партиите, подкрепили 16-милиардния заем.  „И това независимо, че в дните, предхождащи това решение, ръководството е декларирало обратното“, поясни Барутчиев. По думите му лидерите провеждат и двойствена политика към всички ляво ориентирани партии в България, Европейския съюз и Русия. Така АБВ и най-вече лидерите Първанов и Румен Петков изпаднаха в абсолютна изолация.

И до момента няма становище от бившия президент за масовото напускане от членове на партията.

Ние не можем да се върнем в партия, в която демагогията, апаратните игри, манипулирането са доминантни в техните действия! Визирам най-вече Румен Петков като отговарящ за организацията и структурирането на партията в държавата, каза още Барутчиев.

Той, проф. Георги Паскалев и съратниците им заявиха, че ще участват в изборите наесен. Те уточниха, че в края на май ще обявят дали ще сформират нова партия, с която да се включат в местния вот.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top