47-годишен мъж изчезна в планината над Перущица

В неизвестност е от 18 май

IT специалист от Пловдив е в неизвестност от 18 май, алармираха негови приятели в социалните мрежи. 47-годишният Атанас Терзиев е излязъл от къщата на родителите си в Перущица около 16,30 часа и им е казал, че отива да се разходи в планината. Той е опитен турист и често е правил туристически походи, поради което близките му не са се притеснили, съобщи пред Агенция Монитор майка му Мария.

„От Пловдив сме и имаме къща в Перущица. Той познава района там и често излизаше на походи. Каза ни, че излиза да се поразходи към връх Върховръх. Кален е и е опитен планинар. Не е имало никакви скандали или нещо необичайно преди да излезе. Бивш спортист е, тренирал е карате и парашутизъм. Не се върна нито в същия ден, нито на следващия. Не е открит и до момента”, обясни притеснената жена. Във фаталния следобед младият мъж е бил облечен със сиво поларено яке и тъмносин панталон. Носил е кафеви туристически обувки. Не е взел със себе си храна и вода. Имал е само борсета с документи и телефон. Мобилният му обаче вече е с изключен сигнал.

„Или е на място без обхват, или батерията е свършила. Тъй като не е ясно дали се е отправил към Върховръх, от полицията се опитват да установят последния сигнал от телефона му, за да се конкретизира районът, в който е бил и да се стесни мястото за търсене. Полицаите в Пловдив и в Стамболийски са уведомени и правят всичко по силите си. В планината са пратени екипи издирвачи, които го търсят”, каза още Мария Терзиева. По думите й ако се стесни мястото за търсене, много приятели на сина й са готови да тръгнат към планината и да се включат в издирването му.

Атанас Терзиев е обявен за общонационално издирване. Търсят го екипи от полицията и инспектори от Горското. Уведомени били и всички хижари в района, както и дървосекачи, ако забележат Атанас, да се обадят на 112. Майката Мария призовава всички, които имат информация за сина й, също да сигнализират на 112 или в най-близкото управление на МВР.

Подобни статии

Top