47-годишен от пазарджишко село с мини плантация от канабис

Ченгетата открили в дома му незаконен пистолет, патрони и тротил

Поредна успешна акция по противодействието на производството, разпространението и притежанието на дрога, бе осъществена от служителите на сектор „Криминална полиция” в РУ-Пазарджик.

Вчера криминалистите атакували къща в пазарджишкото село Добровница, обитавана от пазарджиклията П.П. на 47 години. В двора те открили засадени шест растения с височина между 1.85 м и 2.70 м. При направения полеви наркотест се потвърдили съмненията на полицаите, че става дума за канабис. Общото тегло на зелената листна маса и съцветията е 12.5 килограма.

При обиска на една от стаите на къщата е открита суха листна маса, която също се оказала марихуана с тегло близо 311 грама. Незаконните находки обаче не спрели дотук. Полицаите се натъкнали също на самоделен пистолет, 14 патрона 12-ти калибър и артилерийски гръм – пресовка от 400 грама тротил. На друг адрес, също ползван от мъжа е намерен и плик с 260 грама сух нарязан тютюн.

Цялата дрога, оръжия, боеприпаси, взривни вещества и акцизни стоки са иззети. П.П. е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Спрямо него се води разследване.

Снимки: ОДМВР-Пазарджик

Подобни статии

Top