47-годишен от Скутаре намушка съселянин с нож в гърдите

Намушканият се обадил сам на 112

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на Й.С., на 47 г., за опит за убийство – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал.1 от НК.

През нощта на 30 срещу 31.08.2020 г., в с. Скутаре, обл. Пловдивска, 47-годишният Й.С. и 66-годишният Д.С. пили заедно алкохол. След полунощ, Й.С. възпроизвел два изстрела с газов пистолет, при което Д.С. му направил забележка. Ядосан от това, Й.С. взел нож от масата и пробол Д.С. в областта на гръдния кош, а после избягал.

Пострадалият успял да се обади за помощ на тел. 112. Пристигналият на място лекарски екип го откарал за оказване на спешна помощ в лечебно заведение в Пловдив, където претърпял операция.

В резултат на извършените от служители при РУ – Труд, І РУ и сектор „Престъпления против личността“ при ОД на МВР – Пловдив незабавни издирвателни мероприятия, извършителят на деянието е бил установен и задържан.

По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, назначени са експертизи, разпитани са свидетели.

С постановление на наблюдаващия прокурор Й. С. е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършването на което Й.С. е обвинен, е лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години.

Разследването по случая продължава.

Подобни статии

Top