47-годишна жена плете мартеници, за да плати за лечението си

Тя страда от от рак на костите и меката тъкан на ръката.

47-годишната Мария Панева изработва мартеници, за да плати лечението. Тя страда от от рак на костите и меката тъкан на ръката.

В борбата на Мария се включват и младежите от Общинския младежки съвет в Асеновград. Те организират благотворителен базар, на който ще продават изработените от Мария мартеници. Всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението й. Мартеничките ще се продават всеки ден, до 1 март, между 10:00 и 18:30 часа на жанд, разположен в центъра на Асеновград.

„Заедно с нея ще Ви очакваме на пл. „Акад. Николай Хайтов“ (центъра), на първия щанд до тунелчето на полицията“, приканват младите хора.

Мария Панева  е на 47 години от гр. Садово. Работи като секретар в Читалище „Христо Смирненски-1925г.“, гр. Садово. Има две деца и едно внуче. През 2018г. й откриват рак на матката и претърпява операция, а след нея лъчетерапия. Лекарите й казват, че всичко е наред вече и болестта си е отишла. След време тя получава страшни болки в ръката и след изследванията, проведени в Турция, се оказало, че има друг вид рак, различен от този, диагностициран в България.

След отказаното й лечение в България, от 10 месеца тя се лекува от рак на костите и меката тъкан на ръката в „Acibadem Maslak Hospital“ Сарие, Турция. Тя е преминала през химио и лъчетерапия, а след това и операция на ръката. Налага се да продължи лечението си с имунотерапия и затова предстоят благотворителни инициативи за набиране на средства в нейна помощ.

Тя има нужда от 17 вливки. Те трябва да се правят през 20 дни в гр. Истанбул, Турция. Необходимите средства само за 1 вливка са в размер на 6000лв.Вливките са необходими, за да не се върне болестта отново.

Дарителска сметка-ЦКБ
BG25CECB979010B1768401
Титуляр: Мария Сашова Панева

Нека заедно да подкрепим Мария в битката й с коварната болест!

Подобни статии

Top