48 селища без ток в Родопите - DC news

48 селища без ток в Родопите

48 села и махали остават без ток в Родопите, съобщават от EVN. От тях 29 са на територията на област Смолян. Екипи на дружеството продължават да работят по възстановяването на населените места, които бяха засегнати от тежките метеорологични условия през последните дни.

На редица места в областта има паднали електропроводи и стълбове от електроразпределителната мрежа вследствие от снежната стихия. В родопската част на област Пазарджик аварията по 110-киловолтов електропровод, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) е възстановена до района на Батак, който има захранване. След неговото цялостно възстановяване от ЕСО, екипите на EVN България са в готовност да включат електрозахранването за голяма част от засегнатите в райони населени места до края на деня, включително за гр. Сърница като по-голямото населенo място в района.

Общо 48 аварийни екипи на EVN България, с допълнен състав, работят по нормализиране на захранването. EVN България е създала необходимата организация като за всеки аварирал електропровод се полагат необходимите усилия да се осигури достъп, извършват се диспечерски манипулации, както и обход на място, в случай на необходимост.

В дружеството продължава да действа Кризисен щаб с цел координиране на действията по възстановяване на електрозахранването.

 

Подобни статии

Top