48 фирми участват в Националните дни на кариерата в Пловдив

Дванадесетото пловдивско издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2015 стартира днес от 10:00 ч. в Конгресния център на Международен панаир Пловдив. Пловдивското издание ще бъде открито от зам.-кмета Стефан Стоянов, Елеонора Тодорова – мениджър от JobTiger и мениджърът в една от големите мултинационални компании у нас – Велислав Попов.

Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger и се провежда в седем университетски града – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Както винаги, участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

И тази година, по време на форума, е организирана семинарна програма в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов. Студентите и младите хора ще имат възможност да посетят щандовете на фирмите, на които ще присъстват специалистите по подбор на персонал. Младежите ще могат да получат безплатни кариерни консултации и да научат тънкостите около оформянето на CV при кандидатстване за работа. Компанията ще осигури щанд, наречен CVClinic, където студентите ще могат да разберат какво трябва да съдържа тяхната автобиография, какво е препоръчително да се спомене на интервю за работа и какво – не.

По традиция, форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната, непосредствено преди старта на събитието. Там студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да получат важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

Снимка: jobtiger.tv

 

Подобни статии

Top