5 години за шофьор без книжка, убил жена при катастрофа

sadiysko-chukche

Пет години ефективна присъда даде Пловдивският окръжен съд на Рашко Христямов от село Дълго поле. Той бе осъден за това, че на 03.09.2015 г. по пътя между селата Пъдарско и Момино село се блъснал с  БМВ-то си и по непредпазливост е причинил смъртта на Павлина П., като при това карал без книжка.

Рашко нямал кника, но въпреки това си купил БМВ-то. На 03.09.2015 г. се срещнал със свой приятел от с. Пъдарско, който живеел на съпружески начала със загиналата. Уговорката им била с автомобила на Христямов заедно да отидат на сватба в Момино село. На волана седнал неправоспособният Христямов.

На връщане от сватбата отново шофирал Рашко, но се движел с висока скорост. В началото на с. Пъдарско, без да намали скоростта, той  навлязъл в завой надясно, но не успял да вземе завоя и автомобилът излязъл от пътя, и се преобърнал по таван в канавката.  В резултат на това Павлина изпаднала от купето и след няколко минути починала. По-леки наранявания получили Христямов и приятелят му. Живеещи наблизо до мястото на инцидента подали сигнал за случилото се на телефон 112.

Подсъдимият призна изцяло вината си и делото бе разгледано по съкратената процедура. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top