5 години за шофьор без книжка, убил жена при катастрофа

Пет години ефективна присъда даде Пловдивският окръжен съд на Рашко Христямов от село Дълго поле. Той бе осъден за това, че на 03.09.2015 г. по пътя между селата Пъдарско и Момино село се блъснал с  БМВ-то си и по непредпазливост е причинил смъртта на Павлина П., като при това карал без книжка.

Рашко нямал кника, но въпреки това си купил БМВ-то. На 03.09.2015 г. се срещнал със свой приятел от с. Пъдарско, който живеел на съпружески начала със загиналата. Уговорката им била с автомобила на Христямов заедно да отидат на сватба в Момино село. На волана седнал неправоспособният Христямов.

На връщане от сватбата отново шофирал Рашко, но се движел с висока скорост. В началото на с. Пъдарско, без да намали скоростта, той  навлязъл в завой надясно, но не успял да вземе завоя и автомобилът излязъл от пътя, и се преобърнал по таван в канавката.  В резултат на това Павлина изпаднала от купето и след няколко минути починала. По-леки наранявания получили Христямов и приятелят му. Живеещи наблизо до мястото на инцидента подали сигнал за случилото се на телефон 112.

Подсъдимият призна изцяло вината си и делото бе разгледано по съкратената процедура. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

 

Подобни статии

Top