5 правила на щастливите двойки

Със сигурност покрай вас има двойки, които гледате и си мислите „Как може да са толкова щастливи през цялото време? Дали не са научили някоя тайна, която аз не знам?“ Те никога не се карат, разбират се и изглеждат по-влюбени от всякога. На какво се дължи това? Ето някои „предположения“, които ще ви помогнат, ако не да направите връзката си перфектна, то поне да подобрите отношенията си с партньора:

1. Поставяйте партньора на първо място
Кариерата и приятелите са важни, разбира се, но щастливите двойки знаят, че има един човек, който ги чака вкъщи и винаги ще бъде на първо място. Трудно е да се направи тази жертва, налага се понякога дори да пренебрегнеш себе си в името на партньора и точно това е причината много връзки да се провалят. Това, разбира се, не трябва да е едностранно. Тайната е във взаимните компромиси.

2. Правете си комплименти
Не, това не е задължение само на мъжете! И изобщо нямаме предвид комплименти само за външния вид. Съгласете се, че всеки обича понякога да получава одобрението на отсрещната страна. Похвалите от време на време могат да направят чудеса. Така партньорът ви се чувства специален в очите ви и сигурен, че все още се радвате, че сте го избрали. При по-дългите връзки тези мили думи ии жестове на внимание малко по малко се губят и това не е правилно и води до конфликти.

3. Прощавайте си
Най-трудното нещо, пред което е изправен човек в живота си е да се научи да прощава. Всеки греши понякога и заслужава втори шанс. Щастливите двойки са намерили верния път към прошката и това няма как да не заздрави връзката. „Трябваа да простиш и да забравиш“ е мотото, което всеки от партньорте трябва да следва, за да могат отношенията да продължат да се развиват. Ако едната страна не може да преодолее това изпитание значи пътищата ви рано или късно ще се разделят.

4. Правете редовно секс
Няма какво да се лъжем, сексът е важен за продължителната връзка и, ако той не върви, значи всичко скоро ще започне да се разпада малко по малко. Да намериш човек, с когото да си пасваш перфектно, както на ментално, така и на физическо ниво си е истинско предизвикателство. Бъдете сигурни, че ако не правите достатъчно секс значи това може би не е човекът за вас. Липсата на желание за физическа близост няма да доведе до нищо добро. И все пак колко пъти седмично е нормално да правите секс? Според специалистите 3-4 пъти седмично са достатъчно.

5. Говорете
Добрата комуникация е много важна за просъществуването на връзката. Чудите се защо двойката отсреща е щастлива и никога не се кара? Ами истината е, че те просто не дочакват да се появи проблем. Те говорят, изслушват се, правят компромиси, с една дума общуват на всякакво ниво. Щом постигнете това значи сте постигнали всичко.

Източник: beu.bg

Подобни статии

Top