5 трика, които подмладяват с 10 години

1

С какво ли не успява да се справи гримът! Включително и с годините. Какво ще кажете за няколко съвсем простички грим трикове, които ще свалят от лицето ви десетина години? Ние сме съгласни! Макар и да не заменят кремовете с ретинол и маските с витамин А и Е, тези трикчета помагат да усъвършенствата грим визията си, така че визуално да изглеждате по-млади.

Заменете черната очна линия

Черната очна линия е класика и няма как да се откажем напълно от нея. Но имайте предвид, че тя може да „хвърли“ сянка върху очите, да ги „затвори“ и да подчертае тъмните кръгове. Ако искате да изглеждате младежки свежи, заменете черната очна линия с кафяв нюанс. Топлите цветове от кафявата гама озаряват очите по много деликатен начин и съответно с тях ще изглеждате свежи и по-млади.

Вежди без извивка

Нещо, което ще вземем назаем от корейските жени – те сякаш знаят много добре какво ги подмладява. А един от триковете им – веждите не следват перфектно извита арка, напротив, те са прави, без извивка. Защо това работи? Този начин на оформяне на веждите следва естествената форма на веждите от времето, когато сме били млади, като по този начин връщаме годините назад за лицето си. Може да пробвате как ще се получи, ако омекотите извивката с помощта на молив.

Използвайте основа за грим

Колкото и да ви се струва, че основата е нещо излишно, от което нямате никаква, ама никаква нужда, ще ви кажем, че грешите. Според професионалните гримьори основата може да е доста полезно оръжие в борбата със стареенето на кожата. Ще освежите и подмладите кожата, придавайки ѝ прекрасен здравословен блясък, като смесите малко основа с течно розово червило и го нанесете на скулите с помощта на мокра гъбичка, подобна на бютиблендера. А може и да нанесете върху фон дьо тена, за да придадете сатенен завършек и младежки блясък. С помощта на смесени праймър и сенки за очи може да озарите мигновено зоната около очите.

Овлажняване и отново овлажняване

Традиционните стъпки в гримирането започват с нанасянето на хидратант преди фон дьо тена, за да овлажним кожата и да създадем гладка основа за грима. Може обаче да опитате да нанесете съвсем мъничко овлажняващ крем и върху фон дьо тена. По този начин придавате на кожата здравословен блясък и озаряване, сякаш сте приложили стробинг техниката.

Не подценявайте неутралния грим

Незабавно ще неутрализирате вида на уморените очи и тъмните кръгове, ако във водната линия на долния клепач нанесете нюд очна линия. Същият ефект има и бялата очна линия, но за още по-стилен ефект изберете цвят, близък до този на кожата ви. Само с едно нанасяне очите изглеждат по-големи, по-отворени и най-важното – „по-будни“, тоест ще изглеждате по-свежи и отпочинали.

Източник: beu.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top