5 000 тона боклук извозени от сметищата в „Столипиново“ (СНИМКИ)

Разчиства се и коритото на река Марица като част от мерките за борба с разпространението на епидемията

4 713,54 тона отпадъци са извозени от незаконните сметища от началото на годината до 31 март. Това е с близо 1000 тона повече в сравнение със същия период на 2019-а, когато извозеният боклук е 3730,52 тона, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Николай Георгиев. Акцията е част от мерките за превенция и разпространение на епидемията от коронавирус, предприети по разпореждане на кмета на града и Общинския кризисен щаб, поясни той.

По думите му още преди въвеждане на извънредните мерки заради коронавируса почистващата техника в район „Източен“ е увеличена с един самосвал и контейнеровоз, а след това – с още един самосвал. Целта е да се предотврати  образуването на големи сметища, за чието почистване после да се организират скъпоструващи  акции.

Екипи и техника на „Чистота“ продължават да разчистват незаконните сметища в „Столипиново“. Тонове боклук са събрани и край коритото на река Марица. Работата там започна откъм бул. „Марица-юг“ и продължава в посока ул. „Удроу Уилсън“.

ОП „Чистота“ продължава машинното миене и дезинфекция на улиците и пешеходните пространства. Обикновено тази дейност започва през нощта, за да не се пречи на трафика, но сега началният час е изместен в 6,00. Целта е дезинфектантът да се задържи върху повърхностите за по-дълго в активните часове. Взето е предвид, че заради извънредното положение вътрешноградският трафик е по-слаб.

Подобни статии

Top