5 545 ученици тръгнаха на училище в Асеновград (СНИМКИ)

Десетте общински детски  градини днес посрещнаха 1886 деца

„Длъжни сме да правим всичко нужно, за да бъде и през новата учебна година училището място на знание, приятелства и показване на ценности сред децата и младежи на Асеновград. Винаги ще бъдем наблизо и оставаме истински съмишленици на мисията училището да създава добри, любознателни и щастливи деца“. Това заяви кметът д-р Емил Караиванов в празничното си обръщение пред стотици деца и младежи в Асеновград. Той присъства на откриването на учебната 2019/2020 година в двете градски гимназии „Св. св. Кирил и Методий” и „Св. княз Борис I”, включени в проект за реконструкция и рехабилитация на дворните пространства.

Във всичките 12 общински училища на община Асеновград за първи път прекрачиха училищния праг общо 528 деца – първокласници, които, макар и символично, са с три деца повече от предходната учебна година. Първокласници ще огласят класните стаи и в училищата по селата Боянци, Мулдава, Златовръх и Тополово.

За новата учебна година Община Асеновград посреща общо 5 545 ученика, от тях 250 деца в подготвителни групи. Учебните и детски заведения разполагат с квалифицирани 515 учители, а бюджетите на училищата поемат обезпечаването и на 136 души непедагогически персонал.

Десетте общински детски градини днес посрещнаха 1 886 деца, а те и родителите им разчитат на 145 подготвени педагогически кадри и още 132-ма души непедагогически персонал.

1 2

Подобни статии

Top