5 ареста в Солун за убийството на Тоско!

Прокуратурата вече е наясно, че е имало организирана атака от фенове на ПАОК

Няколкомесечното разследване на убийството на Тоско Бозаджийски от страна на Отдела за борба с насилието на спортни мероприятия на полицията в Солун най-сетне даде резултати – арестувани са петима души на възраст от 24 до 48 години. Те са посочени в специално изявление на местната полиция, цитирано от най-големите гръцки медии.

Обвиненията срещу тях са за нарушаването на обществения ред, за нанасянето на побой в съучастие с фатални последици, както и за нарушаване на закона за оръжията.

Полицията в Солун вече има ясна картина как е организирана атаката срещу злополучния български фен и ясни индикации за ролята на Граматикокопулос – човека, който е известен като един от организираните фенове на ПАОК.

Той е бил в същото кафене с приятелката си, която на следващия ден е пристигнала в полицията и е признала, че управлявала колата, която е минала над Тоско Бозаджийски.

Тази кола 48-годишният Граматикокопулос е взел под наем. Колата, която буквално е преминала през Тоско, докато се опитвал да избяга от насилието на хулиганите на ПАОК.

На първо място, полицията е заключила, че в нападението са взели участие общо 15 души, всички фенове на ПАОК. От тях двама са арестувани и повдигнати обвинения (един е оставен в ареста, а един е освободен условно), а други четирима са идентифицирани. В същото време полицейските власти се опитват да идентифицират останалите девет или поне повечето от тях.

В неделя феновете на Ботев (Пловдив) ще почетат пред стадион „Христо Ботев“ паметта на Тоско Бозаджийски след 6 месеца от неговото убийство.

Подобни статии

Top