5 денонощия в ареста за пловдивчанин, вдигнал купон в заведение в „Смирненски“

Мъжът затворил заведението на ул. „Царевец“ и си направил частно парти

5 денонощия в полицейския арест ще прекара 54-годишен пловдивчанин, който си организирал частно парти снощи в заведение в кв. „Христо Смирненски“.

Снощи, за времето от 22.00 до 24 часа, мъжът затворил заведение в квартала, намиращо се на улица „Царевец“ и вдигнал купон. При извършената проверка от служители на РЗИ и полиция, мъжът започнал да отправя обиди  обижда длъжностните лица.

Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Материалите по случая са докладвани на пловдивския Районен съд и 54-годишният мъж е с наложено административно наказание  „задържане в структурно звено на МВР“ за срок от 5 денонощия.

Припомняме, че само преди дни депутатите спешно предприеха промени в Наказателния кодекдс заради нарушаването на карантината. Бе направена и поправка в чл.355 от НК която предвиждаше досега, че ако деянието е извършено по време на епидемия със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до 1 година или поправителен труд. Според най-новите промени наказанието вече е завишено и ще бъде до 3 години затвор и глоба от 1000 до 10 000 лв.

Подобни статии

Top