5 години затвор за пиян шофьор, убил 46-годишна жена край Пловдив

Водачът шофирал с близо 3 промила алкохол в кръвта

5 години ще лежи в затвора шофьорът, отнел в пияно състояние живота на 46-годишна жена на път  I-8 Пловдив-Хасково, на  около 2 км преди Садово. Това реши Пловдивският окръжен съд, който осъди 41-годишния Мирослав Д. по бързата процедура днес.

7 години и половина е присъдата на водача, заради който загина жената и бяха ранени още двама души. Тъй като делото се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие с признаване на фактите и обстоятелствата, наказанието, което Мирослав Д. трябва да изтърпи, е намалено с една трета и той ще лежи при първоначален общ режим.

Окръжният съд призна шофьора на лек автомобил „Фиат Мареа“  за виновен  в това, че на  04.04.2018 г., в участъка между гр. Садово и Пловдив, е нарушил правилата за движение, като деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 2.83 промила.

Припомняме, че зверската катастрофа е станала посред бял ден – около 11.00 ч.Ударът е бил между три автомобила. На място е загинала 46-годишната пътничка от едната кола – лек автомобил „Субару“, управляван от друга 46-годишна жена. Ранена е била и  67-годишна жена, пътувала в третия автомобил с 69-годишен водач. Мирослав Д. също е бил откаран болница с тежки наранявания.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Снимка: „Труд“

Подобни статии

Top