5 неща, които да не правите в Instagram

Над един милиард души в света използват приложението за споделяне на снимки Instagram. Ако сте сред тези хора и искате да се по-популярни в мрежата, от MakeUseOf съветват да избягвате да правите следните неща:

1. Не изневерявайте на стила си.

Ако използвате Instagram, за да споделяте снимки с приятели, публикувайте каквото ви харесва. Но ако публикувате с единствената цел светът да ви забележи, ще имате нужда от обща тема или стил, така че хората да знаят какво да очакват.

2. Не пропускайте текстовете към снимките.

Публикациите с надписи привличат по-голяма ангажираност от тези, които нямат такива. Трябва само да добавите малко текст – може да зададете въпрос, да споделите история или да включите покана за действие. Но каквото и да правите, не оставяйте снимките си без надпис.

3. Не игнорирайте хаштаговете.

Разбира се, че трябва да използвате хаштагове. Използвайте обаче само подходящи такива, за да не направите лошо впечатление. Те трябва да са такива които вашата аудитория би „държала под око“. За това колко трябва да са на брой няма конкретни правила.

4. Не бъдете непоследователни.

Твърде много потребители на Instagram засипват своите последователи с един тон постове наведнъж, а след това не се показват седмици. Тази стратегия може да е по-удобна за вас, но изключително много дразни вашите последователи. Качвайте една или две публикации на ден, така че вашите последователи да имат шанса да се запознаят с вас и вашия стил. Най-удобният начин да направите това е като планирате предварително своите публикации в Instagram. Може да направите това с Buffer.

5. Не следвайте хора, от които не сте заинтересовани.

Много погрешно схващане е, че най-добрия начин да станете популярни в Instagram е като следвате много хора, защото се надявате и те да ви последват. Тази стратегия работи до известна степен, но отнема много време и е напълно неразумна. Търсете креативни, фантастични профили и следвайте само тези, които харесвате. Игнорирайте онези, от които нямате нужда. Фокусирайте се върху това да създадете профил, който си заслужава да се следва и го свържете с другите си социални профили или уебсайт.

Източник: Expert.bg

Подобни статии

Top