5 основни типа изневяра

Представите за изневяра са различни.

Ако попитате за това десет души, навярно ще получите десет различни отговори – всеки има различна представа за допустимо и недопустимо. Едни считат за измяна кратко общуване през Фейсбук, други – само сексуалните отношения с някой друг, а в полигамните отношения границите са съвсем различни. Но все пак изневярата може да се раздели на няколко основни категории, защото неверността, като правило, включва  минимум един от три елемента: тайни, емоционална обвързаност и сексуална алхимия. Вижте какво разделение са направили специалистите по отношенията!

1. Физическа връзка извън отношенията с партньора

А по-точно, докосвания, целувки и интимни отношения с човек, който не ви е постоянен партньор. Интересното е, че този тип измяна не зависи от това, моногамни ли са отношенията или не. В свободните отношения също има граници (например, полът на „страничния“ партньор, познава ли се с основния и т.н.).

2. Силни чувства

Емоционалната измяна е още един начин за преминаване на чертата. Тя включва в себе си любов, влюбване или романтични чувства към друг човек. Разбира се, партньорите не са длъжни цял живот да са влюбени един в друг, те могат да общуват и с други, но само до момента, в който това общуване не започне да граничи с неуважение към „половинката“.

3. Фантазии за друг човек

1 2

Подобни статии

Top