5 станаха жертвите в Трир, където автомобил се вряза в пешеходци (СНИМКИ)

Около 15 са ранените при инцидента, сред тях няма българи

5 са жертвите на инцидента в германския град Трир, където автомобил се вряза в пешеходци. Сред загиналите е и 9-месечно бебе, 14 или 15 души са ранени, съобщава БНТ.

В ранния следобед вчера 51-годишен местен гражданин блъсна с висока скорост група пешеходци в центъра на града. Мъжът е задържан, разпитите продължават.

Според германската полиция няма данни мотивите му да са терористични или религиозни. Твърди се, че алкохолната проба на шофьора е положителна и тестът е показал 1,4 промила. По време на разпита мъжът се разплакал и отказал да говори.

По данни на властите мъжът досега не е бил осъждан. Днес се очаква извършителят да застане пред съда, за да му бъде наложена мярка за неотклонение, съобщава ТАСС.

В Трир се проведе бдение в памет на загиналите.

Няма данни сред пострадалите да има български граждани.

„От името на целия български народ изразявам най-искрени съболезнования към семействата и близките на починалите при нападението в Трир, Германия. Моля се и за всички пострадали. Такива варварски актове на насилие нямат място в Европа и отговорните извършители трябва да понесат най-тежките наказания“, написа в социалните мрежи премиерът Бойко Борисов.

Снимки: AP Photo/Sebastian Schmitz и Harald Tittel/dpa via AP

Top