5 важни съвета, как да се погрижим за колата през зимата

През зимата спирачният път на автомобила се увеличава

и нараства рискът за загуба на управление заради проблем със сцеплението на гумите с пътното платно.

Вижте кои са петте най-важни съвета на автомобилни експерти, свързани с грижата за колата през студения сезон, които шофьорите задължително трябва да знаят.

1. Първото, от което трябва да се откажете – това е миенето на автомобила през зимата, тъй като то унищожава лаковото покритие на колата.

2. Откажете се и от редовната употреба на ръчната спирачка, тъй като през зимата тя може да замръзне.

3. Добре е, когато тръгвате на път, в багажника винаги да имате спирт, вместо известните на всички шофьори „незамръзващи“ течности. С помощта на спирта можете да оберете конденза в бензиновия резервоар на колата.

4. Експертите съветват винаги да си носите и т.нар. „крокодили“. Това са кабелите, с които можете да заредите акумулатора на машината, ако установите, че сутринта не дава контакт. Това означава, че той има нужда от презареждане или дори от нов, но „крокодилите“ временно ще помогнат в ситуацията. А ако ги имате, ще можете спокойно да поискате помощ от други шофьори.

5. Важно е също резервоарът да е пълен. Според шофьорите в пълния с гориво резервоар има много по-малко наситен с вода въздух, което елиминира щетите, нанесени на двигателя в студеното време.

Снимка: РИА Новости
Източник: life.ru
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top