50-на адвокати и само един съдия протестираха в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

50-на адвокати от Пловдивската адвокатска колегия и само един съдия – от Пазарджишкия районен съд излязоха тази вечер на протест пред Съдебната палата в Пловдив в подкрепа на съдебната реформа. Около час юристите протестираха мълчаливо и изчакваха пред сградата на съда в града под тепетата с надеждата поне някои от колегите им съдии да излязат и да се включат в недоволството. Това обаче така и не се случи.

„Дойдохме да кажем: „Не на страха в съдебната система, който явно доминира в тази сграда“, коментира адвокат Михаил Екимджиев.

Правозащитникът бе един от многото юристи дошли да се включат в протеста, организиран чрез Фейсбук от колегата им Стефан Левашки.

С риск да бъдат ограничени правата на гражданите се създават норми, които улесняват разследването за прокурорите. Да виждате успешни разследвания и достатъчно осъдителни присъди по корупционни дела? – попита риторично адвокат Емилия Недева, член на Висшия адвокатски съвет.

Единственият съдия сред адвокатите бе Красимир Лесенски от Пазарджишкия районен съд. Той беше дошъл със съпругата си, която също е юрист – адвокат в майчинство, и малките си деца.

Протестът продължи до около 18:30 ч.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top