50 лв. глоба за рома, изсипал боклук пред швейцарските посланици

Глоба в размер на 50 лева

отнесе жителят на пловдивския квартал „Столипиново“ Ният Мурад. Вчера той демонстративно изхвърли боклука си в краката на швейцарските посланици, които бяха на визита в детска градина „Лилия“ в мултиетническия квартал.

Роми хвърлиха боклук по швейцарски посланици (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тази сутрин в ОП „Чистота“ му бе съставен и връчен фиш по чл. 23, ал. 1, т. 4 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, която гласи, че е забранено изхвърлянето на отпадъците, извън предназначените за целта съдове.

Мурад живеел в незаконна къща

Нарушителят Ният Мурад призна, че живее в незаконна къща и никога не е плащал данъци и такса-смет.

„Съдовете за отпадъци се разполагат пред законно построени сгради, като съобразно това местоположението и броят им се определят от отдел „Екология“ на районното кметство. В пространството на незаконни обекти няма инфраструктура, подходяща за обслужването на контейнерите за битови отпадъци“, коментира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Той подчерта, че „Столипиново“ е единственият пловдивски квартал, в който едрогабаритна почистваща техника работи дори в почивните дни и се извършва всекидневна дезинфекция на съдовете за смет.

Подобни статии

Top