50 тона отпадъци изринаха в „Столипиново“ само за ден (СНИМКИ)

За да не се допуснат зарази, „Чистота“ засили мерките в ромските квартали

Близо 50 тона отпадъци от нерегламентирани сметища в квартал „Столипиново“ са събрани и извозени само в съботния ден, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Николай Георгиев. Допълнителна техника чисти чисти и „Столипиново“, и „Шекер махала“. От 16 март в дните от понеделник до събота *включително) в район „Източен“ работят един самосвал и един контейнеровоз повече, а от днес машините се увеличават с още един самосвал и така общият им брой става шест.

В „Шекер махала“ вече също се работи и в събота. От днес техниката там се увеличава с един самосвал и един челен товарач.

Редовно около контейнерите в етническите квартали се образуват сметища, които се чистят няколко пъти дневно. Набелязани са и други критични места със силно замърсени междублокови пространства, където предстоят мащабни акции по почистването.

За да се предотвратят зарази, мерките по поддържане на хигиената и дезинфекцията се засилват,  увери Николай Георгиев. С негова заповед от утре всички служители на предприятието са длъжни да работят с маски. Всички действия на „Чистота“ са в изпълнение на извънредните мерки на общинския оперативен щаб за борба с коронавируса.

Подобни статии

Top