500-метрова трапеза за избора на Пловдив за културна столица

500-метрова трапеза за избора нар Пловдив за столица на културата

Заявеното от страна на Варна желание да обжалва изборът на Пловдив за Европейска столица на културата не предизвика особен отзвук в обществените среди под тепетата. Пред DCNEWS.BG зам.-кметът Стефан Стоянов коментира заявката като несериозна, а кметът Иван Тотев обясни, че не е работа на Община Пловдив да коментира интерпретации на хора, които си имат техни мисли и чувства. Пловдивчани ще празнуват в събота спечелването на надпреварата с 500-метрова трапеза и специално подготвена програма.

Пловдивски културтрегери коментират, че обвиненията на Варна са несъстоятелни и в никакъв случай няма конфликт на интереси. Спечелихме, защото слоганът „Заедно“ беше разбран от пловдивчани и те се включиха в каузата, посочиха участници в кампанията. Всички ангажирани обаче не желаят да коментират варненските нападки, като считат, че извършената прекрасна работа говори сама за себе си.

Вчера на пресконференция на екипа на Варна 2019 беше заявено, че Пловдив е спечелил заради етническия квартал Столипиново и че европейците са заложили на прагматичния, а не на стратегическия избор за България. Италианският град финалист ще стане ясен през месец октомври, а крайният избор за столица на културата ще бъде гласуван от ЕС през месец май 2015.

Тържеството по повод избора на Пловдив за ЕСК ще започне на 13 септември в 10.00 ч.  на открита сцена на пл.Ст.Стамболов с програма на пловдивски състави, а в 12.00 ч. на дългата маса разположена по протежението на Главната улица до Римския стадион присъстващите ще вдигнат тост за успеха на града под тепетата в мащабното събитие с европейско измерение.

 

 

 

 

Подобни статии

Top