500 лв. глоба за свидетел по делото „Ройдова“

500 лв. глоба

наложи Пловдивският апелативен съд на свидетел по делото срещу Иванка Ройдова. Магистратите глобиха Пламен Мирчев за това, че е призован редовно, но не се е явил днес на първото заседание по делото срещу „американката“ от Белащица, което се гледа на втора инстанция.

Припомняме, че през септември Ройдова получи 3-годишна условна присъда от Окръжния съд за това, че е поръчала убийството на брат си – 70-годишния Стойчо Ройдов и семейството му на таен агент, за да прибере сама цялото наследство от баща им – американският милионер Георги Ройдов.

Окръжната прокуратура и гражданските ищци оспориха наказанието и днес на делото, образувано по протеста и жалбата, бе даден ход.

Страните поискаха преразпит на свидетели

По време на заседанието и двете страни поискаха да бъдат разпитани нови свидетели. Иван Камжалов трябва да бъде разпитан, тъй като на първата инстанция не бил призован изобщо, въпреки искането на защитата, съобщи адвокатът на Иванка Ройдова Йордан Давчев. Той настоя за преразпит и на 90-годишният ветеринарен лекар Милко Димитров.

Призован бе също Антон Вътов. Той трябва да обясни дали е превозвал Иванка и дали двамата са имали срещи, за да поръчат убийството на роднините й.

Делото бе отложено за 20 март.

„Кървавата Иванка“ от Брани поле отива на съд

Подобни статии

Top