5000 лв. получиха родителите на тризначките Дария, Анелия и Даяна в Пловдив

тризнаци

Еднократна помощ в размер на 5000 лв. и социален асистент за период от 2 години получиха родителите на тризнаци в Пловдив Недялка и Костадин Тоборови. Лично кметът на града Иван Тотев връчи днес чек на щастливия баща на трите малки дами Дария, Анелия и Даяна.

Две от децата са все още в кувьоз, а третото момиченце вече е достигнало нужното тегло от 2, 300 кг. и е поставено в нормални условия. Бебетата се появиха на бял свят на 18 май в МБАЛ „Пловдив“.

Семейството има и още една дъщеря – 11-годишната Теодора. Развълнуваният баща благодари на кмета и изрази надежда, че и другите общини ще започнат да поощряват многодетните семейства.

До края на юни се очаква още едно пловдивско семейство да се сдобие с тризнаци, обяви градоначалникът. „Раждането на тризнаци е дар от Господ“, допълни Тотев и заяви, че  Пловдив бележи ръст на населението през последните 4 години.

„Само през 2014-а сме се увеличили с 526 души, като градът ни се нарежда на второ място в страната след София. Това говори за добрите условия на живот в града ни“, похвали се той.

Припомняме, че пловдивските общински съветници гласуваха предложение за предоставяне на еднократна помощ от 5000 лева и социален асистент на семейства с тризнаци. Инициативата бе на кмета Иван Тотев, а Пловдив засега е единственият град, който подпомага родителите.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top