509 литра нелегален алкохол иззеха от пазара в „Тракия“

Спипаха и продавач на кило и половина безакцизен тютюн

509 литра алкохол без бандерол бе иззет от служители криминала полиция на Пето РУ в рамките на проведена специализирана полицейска операция по линия „продажба на стоки без акцизен бандерол“. Алкохолът е конфискуван от три различни сергии на пазара в ж.к. „Тракия“, на които е предлаган за продан в пластмасови бутилки с различна вместимост. Продавачите са двама мъже – на 45 и 47 години и  47-годишна жена.

В хода на документиране на престъплението е проверен и паркиран в близост до пазара лекотоварен автомобил, от който е иззета по-голямата част от контрабандната стока. Образувани са три досъдебни производства за незаконна продажба на акцизни стоки без бандерол. Материалите са докладвани в прокуратурата.

По време на същата акция служителите на районното са задържали и 55-годишен пловдивчанин, в който е открит близо 1,5 килограма нарязан тютюн. Проверката на мъжа също е била извършена в „Тракия“ пред блок 5. Тютюнът е бил предназначен са изработка на саморъчно свити цигари.

Количеството е иззето по законоустановения ред. Образувана е преписка. Работата по документиране на случая продължава след доклад на прокуратурата.

Снимка: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top